Uitbater krantenwinkel in Meulebeke lichtgewond na schermutseling met stelende zigeuners

Redactie KW

Maandagavond pleegden vier Romazigeuners een mislukte overval op krantenwinkel De Sneppe in Meulebeke. Uitbater Lode Vanmeenen (37) raakte in de schermutseling gewond. Toen de zigeuners met een monovolume met Britse nummerplaat op de vlucht sloegen, vuurden ze nog op een klant, die de achtervolging had ingezet. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Lode Vanmeenen, de 37-jarige uitbater van krantenwinkel De Sneppe op ‘t Veld langs de Bruggesteenweg in Meulebeke, stond maandagavond oog in oog met stelende zigeuners. “Rond 18.15 uur kwamen een man en twee vrouwen van vreemde origine binnen”, reconstrueert de uitbater de overval. “Ze vroegen naar verschillende producten en ik koesterde onmiddellijk argwaan.”

Toen de vrouwen een grote pak met koffie wilden stelen, ontstond een schermutseling. Er vielen enkele raken klappen en de uitbater raakte lichtgewond aan een aantal vingers van de rechterhand. Daarna achtervolgde hij op de parking de zigeuners tot aan hun wagen, die even verderop stond geparkeerd.

Ook een klant zette met haar jeep de achtervolging in. Vanuit de vluchtende auto werd een schot gelost. Niemand raakte gewond. Na de overval belde de uitbater de politie, die heel snel ter plaatse was. Intussen waren de dieven al in de richting van Pittem en de autosnelweg gevlucht. Van de daders ontbreekt elk spoor. Voor verder sporenonderzoek kwam het labo van de politie ter plekke. (LVA-PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier