Uitbater betwiste dancing Da Shake in Kortrijk legt de boeken neer

Redactie KW

De rechtbank van koophandel in Kortrijk heeft dinsdag de vennootschap BCB failliet verklaard. Daarmee valt het doek over de betwiste dancing Da Shake, op de Pottelberg in Kortrijk. Volgens de zaakvoerder, die zelf de boeken neerlegde, heeft het geen zin nog te investeren in een zaak die volgend jaar in mei toch dicht moet, omdat de stad de milieuvergunning niet wil verlengen.

Discotheek Da Shake zit al een tijd in het oog van de storm. De nachtelijke overlast – lawaaihinder, maar ook kleine criminaliteit die meestal werd gepleegd door Franse discotheekgangers – zit de buurt en de stad al langer hoog. De zaakvoerder nam maatregelen, maar die bleken niet afdoende.

Nieuwe naam

De discotheek ging onder de naam Da Shake een laatste keer open in de grote vakantie, waarna de zaak een tijdje gesloten werd om het vervolgens over een andere boeg te gooien. De zaakvoerder gaf de dancing een andere naam en ook de muziek die er werd gedraaid, was niet meer dezelfde. Bedoeling was om op die manier een ander publiek aan te trekken, maar de ingreep leverde op korte termijn niet het gewenste resultaat op.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier