Uitbaatster van crèche voor de rechter wegens mishandeling

Redactie KW

De uitbaatster van een voormalige crèche in Koolkerke (Brugge) moest zich maandag voor de correctionele rechtbank van Brugge verantwoorden voor mishandeling van de peuters op wie ze paste. Volgens haar advocaat, die de vrijspraak vraagt, gaat het om roddels van een ontslagen werkneemster.

Volgens de ouders, die zich burgerlijke partij stelden, werden hun kinderen zwaar mishandeld. Zo werden ze in een donkere kamer opgesloten als ze niet wilden eten en werd de papfles in hun mond geduwd en met een doek vastgemaakt zodat ze zelfstandig konden drinken. Bovendien waren dubbel zoveel peuters aanwezig dan toegelaten.

Volgens de advocaat van crèche-uitbaatster is er nooit sprake geweest van kindermishandeling. “Op een bepaald moment werden inderdaad meer peuters opgevangen dan was toegelaten”, zegt haar advocaat Stijn De Meulenaer. “Omdat ze daardoor haar erkenning van Kind & Gezin dreigde te verliezen, heeft ze een werkneemster moeten ontslaan. Die werkneemster voelde zich gepasseerd en is beginnen te roddelen tegen bepaalde ouders. Het is een complottheorie. Er is nooit een objectief onderzoek gebeurd.”

Op 15 juni doet de rechter uitspraak in deze zaak. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier