Uitbaatster is formeel: “The Steeple in Waregem moet eind dit jaar voorgoed dicht”

Redactie KW

Uitbaatster Ann Stevens heeft maandag het definitieve afscheid van het bekende jongerencafé The Steeple in Waregem aangekondigd. De zaak heeft net geen kwarteeuw standgehouden, maar kwam de laatste jaren in woeliger wateren.

Met tegenzin, want ‘haar kindje is net geen 25 jaar geworden’, meldt ze. Ze vertelt ook hoe het de voorbije jaren is gegaan: The Steeple, gelegen in de Holstraat in Waregem, kreeg sinds eind 2007 drie keer een verlenging van de vergunning: twee keer voor een jaar, een keer voor drie jaar. Ze hoopte dan ook dat, zolang het belendende pand van Fietsen Snoeck nog niet was verkocht, ze met The Steeple aan de slag zou kunnen blijven. “Maar nu is het doek definitief gevallen, want op 1 januari 2014 is de nieuwe eigenaar Dedeyne Construct, dat ook de andere appartementen al heeft gebouwd.”

Straks naar Den Deugniet in Kortrijk

De uitbaatster onderhandelt met brouwerij Roman om alsnog Oudejaar te mogen vieren op deze locatie en een afscheidsfuif te mogen geven in januari. Daarna wil ze samen met haar echtgenoot Peter Vandersteene café Den Deugniet in Kortrijk gaan uitbaten.

Sowieso waren er de voorbije jaren wel vaker klachten over overlast door The Steeple. Van de andere kant had The Steeple een ruime aanhang van muziekliefhebbers uit allerlei genres, gaande van metal tot breakcore.

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier