Uit Tielt afkomstige erevoorzitter van Boerenbond Jan Hinnekens overleden

© BELGA
Redactie KW

Jan Hinnekens, erevoorzitter van de Boerenbond, en geboren in Tielt, is afgelopen zaterdag op 86-jarige leeftijd overleden.

Jan Hinnekens werd geboren in Tielt op 16 mei 1927. In 1959 werd hij adjunct-algemeen secretaris, zo staat in een bericht op de Boerenbond-website. Een jaar later volgde de benoeming tot algemeen secretaris. Na 17 jaar als algemeen-secretaris werd Jan Hinnekens in 1979 ondervoorzitter. In 1981 benoemde het hoofdbestuur hem tot voorzitter van de Belgische Boerenbond in opvolging van Dries Dequae. Gedurende 11 jaar leidde Hinnekens de organisatie doorheen een veranderende en meer Europees gerichte samenleving. In 1992 gaf Jan Hinnekens de voorzittersfakkel door aan Robert Eeckloo, aldus nog de Boerenbond.

“Minzaam en geëngageerd figuur”

“Met het overlijden van Jan Hinnekens verliest Boerenbond een minzaam en geëngageerd figuur. Hij was een toonbeeld van het ‘dienend leiderschap’ die bijna een derde van de Boerenbondgeschiedenis mee vorm wist te geven”, zo meldt Boerenbond in de hommage op zijn website. Jan Hinnekens wordt op zaterdag 12 oktober op de begraafplaats van Abdij van ‘t Park in Heverlee begraven, na een uitvaartplechtigheid in de universitaire Sint-Jan de Doperkerk in Leuven.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier