Uit Ardooie afkomstige Dieter Lesage nieuwe directeur van het Rits in Brussel

Redactie KW

Filosoof Dieter Lesage wordt op 1 oktober 2013 de nieuwe directeur van Rits School of Arts. Hij werd in juli aangesteld als opvolger van Bert Beyens, die de Brusselse film-, televisie-, radio- en theaterschool twaalf jaar lang heeft geleid.

Dietere Lesage werd in 1966 geboren in Roeselare. Hij studeerde filosofie aan de KU Leuven en promoveerde er in 1993 aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte. Vervolgens werd hij postdoctoraal onderzoeker aan de KUL, wetenschappelijk attaché aan de Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten van België en parlementair medewerker cultuurbeleid van de socialistische fractie in het Vlaams Parlement. Sinds 1999 is hij als theoriedocent verbonden aan het Rits.

Bekend door politieke essays

De nieuwe directeur geniet internationale bekendheid voor zijn publicaties over het academiseringsproces in het hoger kunstonderwijs. In ons land raakte hij vooral bekend vanwege zijn politieke essays.

Naast zijn functie als directeur blijft Dieter Lesage als onderzoeker verbonden aan de vakgroep theorie van het Rits en de vakgroep SKAR (Kunstwetenschappen en Archeologie) aan de Vrije Universiteit Brussel.

Dieter Lesage is de broer van de minstens even bekende Peter Lesage, Friedl Lesage en Günter Lesage.

(Belga/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier