Uco Yarns sluit de deuren, 107 jobs weg

Redactie KW

De katoenspinnerij Uco Yarns in Brugge sluit de deuren. 107 mensen verliezen hun werk, 87 arbeiders en 20 bedienden. Drie bedienden kunnen wel overstappen naar een zusterbedrijf in Spiere-Helkijn. Het bedrijf investeerde de voorbije jaren nog vijftien miljoen euro in haar Brugse afdeling, maar dat kon het tij dus niet meer keren. Tyno Parmentier van ABVV licht de situatie bij Uco toe in het nieuws vanaf 18u00.

De directie wil de sluiting volgens Marc Vandenberghe van ACV-CSC Metea ten laatste eind april uitvoeren. Volgens de vakbonden is de impact groter dan gedacht. “We wisten dat het
hier moeilijk ging”, zegt Marc Vandenberghe. “De directie wees ons in het verleden op de dalende vraag op de markt en de beperkte
winstmarges. Sinds geruime tijd was er hier economische werkloosheid.”

UCO Yarns Brugge werkt sinds begin 2008 in een joint venture met AVS Spinning/Sigma Spinning in Spiere-Helkijn. De christelijke vakbond vermoedt dat de activiteiten in Brugge naar Spiere-Helkijn zullen verhuizen.

UCO Yarns Brugge is vooral actief in de kledij en technische sector. Het klantenbestand richte zich vooral op de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.

Kijk vanavond ook naar het nieuws op FocusWTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier