Twitteraars komen bijeen in Kortrijk tijdens eerste #TwinnerK

Redactie KW

Maandagavond vond de eerste TwinnerK in Parkoffice in Kortrijk plaats. Een 25-tal twitteraars uit de regio kwam bijeen om elkaar ook eens ‘in real life’ te ontmoeten.

Bij het begin van de avond was ook minister Vincent Van Quickenborne (Open VLD), de bekendste Kortrijkse twitteraar, op de TwinnerK aanwezig. Maar hij kon niet lang blijven, want hij had nog een afspraak met Reyers Laat.

Opvallend was dat de vrouwen in de minderheid waren. Van de ongeveer 25 tot 30 aanwezigen waren er vijf vrouwen, onder hen Wevelgems schepen Marie De Clerck (CD&V). Haar broer Felix De Clerck vertelde hoe de aanzet voor zijn mars op Brussel op Twitter ontstond. “In 140 tekens verander je de wereld niet, maar je kan wel de vonk geven die zaken in beweging zet”, aldus Felix.

Gastheer was Geoffrey Speybrouck van Parkoffice. Hij nam het voortouw samen met Stefaan Lammertyn. En wellicht komt er ook een tweede editie van TwinnerK. Koen Byttebier (Open VLD) lanceerde het voorstel om de volgende TwinnerK op het Vandaleplein te organiseren.

(MVM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier