Twintigtal kinderen KSA Roeselare ziek op kamp in Affligem

Redactie KW

Een 20-tal kinderen van de KSA Roeselare die op kamp zijn in de abdij van Affligem, zijn afgelopen nacht ziek geworden. Geen van hen moest echter naar het ziekenhuis en het kamp wordt voorlopig niet ontruimd. Over de oorzaak van de ziekte is nog niets bekend. In totaal verblijven in het kamp een 72-tal kinderen.

“Alles heeft zich afgelopen nacht afgespeeld”, zegt Jan Standaert,
groepsleider van de KSA Roeselare. “Eerst is één kind ziek geworden en daarna nog een paar, gevolgd door enkele leiders. We hebben er de dokter van wacht bijgehaald en die heeft een urgentie-arts van het UZ Brussel laten komen. Alle zieke kinderen zijn onderzocht maar niemand moest naar het ziekenhuis.”

De oorzaak van de uitbarsting is nog niet duidelijk. Vrijdagnamiddag komen inspecteurs van het Federaal Voedselagentschap de keuken inspecteren. “Maar die is splinternieuw zodat het ons zou verwonderen dat daar iets mis mee zou zijn”, gaat de groepsleider verder.

Omdat het kamp in ieder geval zaterdag zou afgelopen zijn, denkt de KSA Roeselare er voorlopig niet aan om vroeger te vertrekken. De leiding probeert ondertussen de ouders van de kamperende kinderen te bereiken.

Ongeruste ouders kunnen ook zelf contact opnemen met groepsleider Standaert op het gsm-nummer 0496/61.93.28.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier