Tweesterrenrestaurant Hertog Jan levert sommelier van het jaar

Redactie KW

Joachim Boudens, de sommelier van het tweesterrenrestaurant Hertog Jan in Sint-Michiels, is maandag verkozen tot “Sommelier of the year 2011”. De verkiezing, die voor de tweede keer werd georganiseerd, is een initiatief van mjPublishing, een culinaire uitgeverij.

De titel is “een erkenning van de beste sommelier van het jaar op het werkveld, die wordt bekroond voor zijn dagelijkse inzet en zijn professionalisme”, zegt mjPublishing in een persbericht. Meer dan 3.000 consumenten en meer dan 700 professionals brachten hun stem uit.

Provinciale laureaten

Boudens werd gekozen uit de verschillende provinciale laureaten. De verkiezing vond plaats bij Palm Breweries in Steenhuffel, bij de voorstelling van “Foodprint1011”, een culinair jaarboek van mjPublishing.

De eerste sommelier van het jaar was Pieter Verheyde van driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. Een sommelier kan de titel slechts een keer krijgen.

(Belga/BS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier