Tweelingzussen elk naar andere kant van de wereld

Redactie KW

Tweelingzussen Lien en Nieki Deprince (20) waren nooit ver uit elkaars buurt. Maar tussen 14 februari en 14 april gaan beiden nu ontwikkelingshulp doen… elk aan een andere kant van de wereld. Lien gaat naar Gambia, Nieki naar Bolivië.

Lien en Nieki volgen allebei een lerarenopleiding aan de hogeschool Vives campus Torhout en zitten in hun derde en laatste jaar. Lien studeert voor lerares PAV (project algemene vakken) en bewegingsrecreatie, Nieki voor lerares PAV en economie.

Lien legt haar bachelorproef in Gambia af samen met medestudente Ilse Morel uit Aartrijke. Zij zetten er het project Move2gether op poten, een sport- en spelkamp voor lokale kleuters”, legt Lien uit. Ze zullen er ook werken met een vrouwengroep. Vrouwen sporten minder in Gambia, en daar willen we verandering in brengen. Respect en verbondenheid zullen de centrale thema’s zijn. De Gambiaanse kinderen hebben het moeilijk met spelregels. Ze willen elk op zich hun doel bereiken. Daarom willen we hen al op de kleuterleeftijd respect voor elkaar proberen bij te brengen”, aldus Lien.

Beide dames zijn ook nog op zoek naar allerlei materiaal zoals voetbaltruitjes, strandballen, kleurpotloden, etc.. Wie kan helpen mailt naar lien.deprince@student.vives.be

Straatkinderen

In de Boliviaanse hoofdstad La Paz zal zal Nieki in een meisjestehuis voor straatkinderen actief zijn. “Bedoeling is om aan huiswerkbegeleiding te doen en activiteiten te organiseren om de dag zinvol door te komen. Vergelijk het met speelpleinwerking voor kinderen ouder dan twaalf.”

Voor Lien en Nieki zelf wordt het wellicht even wennen. “Wij zijn nog nooit acht weken lang van elkaar gescheiden geweest”, zegt Nieki. “We zijn samen in het krachtbal, waren samen in de Chiro en gaan samen uit. We zullen elkaar beslist veel te vertellen hebben nadien.”

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier