Tweeling witkopmaki’s geboren in Bellewaerde Park

Redactie KW

Er is een babyboom gaande in Ieper, of toch in Bellewaerde Park, want de voorbije dagen kreeg de familie mara’s vier jongen en werd de groep kangoeroe’s uitgebreid met vier kleintjes. Maar ook bij de witkopmaki’s was er een geboorte. Daar werd een gezinnetje op paasmaandag uitgebreid met een tweeling en da’s uniek in Europa!

Mama Caya en papa Evik zijn dus de trotse ouders van een tweeling geworden. Na de geboorte klampen de baby witkopmaki’s zich vast aan de buik van de mama en daar blijven ze enkele maanden dicht bij haar. De jongen zijn bij de geboorte net zoals de moeder volledig bruin en daarom is het moeilijk om ze goed te kunnen zien.

Uniek in Europa

Witkopmaki’s zijn niet alleen een bedreigde diersoort in de natuur, maar ook vrij zeldzaam in Europese zoo’s. Er zijn slechts 79 mannelijke en 63 vrouwelijke witkopmaki’s in Europese zoo’s en in België zijn deze dieren enkel in Bellewaerde Park te vinden. Gezien er bij deze lemuren normaal maar één kleintje geboren wordt, is de vreugde dubbel zo groot!

(FV/AV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen. Meer ook in het journaal van Focus-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier