Tweehonderd sociale woningen moeten wachtlijst inkorten

Redactie KW

Sociale Huisvestingsmaatschappij Eigen Haard Goud Waard gaat tweehonderd nieuwe sociale woningen bouwen, in haar vijf gemeenten in de buurt van Kortrijk. Een zware investering van 25 miljoen euro. De bestaande 800 huizen krijgen een opknapbeurt en zullen volledig voldoen aan de Vlaamse energienormen. De wachtlijst van Eigen Haard Goud Waard zou over vier jaar flink moeten ingekort zijn.

Ondermeer een werf in het centrum van Marke is onderdeel van het ambitieuze plan van de sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Haard Goud Waard. Die is actief in Lauwe, Rekkem, Marke, Rollegem en Aalbeke.

Tegen 2013 wil de maatschappij 200 nieuwe sociale woningen bouwen, een investering van 25 miljoen euro. “WIj hebben een wachtlijst die op dit ogenblik iets boven de 300 mensen telt. Met deze inspanningen denken wij dat aantal tot weinig of niets te herleiden. Er zijn ook mensen die vertrekken en er zullen meer dan 200 woongelegenheden vrijkomen in die periode. Dus wie nu op die lijst staat, zal binnen de vier jaar kunnen intrekken in zo’n woning” zo zegt Jean De Bethune van Eigen Haard Goud Waard.

Eigen Haard Goud Waard heeft nu al bijna 800 sociale woningen, en gaat dat aantal dus optrekken tot boven de duizend. Er is niet alleen geld vrijgemaakt voor nieuwbouw, ook de bestaande woningen krijgen een opknapbeurt. De Bethune: “Wij zullen jaarlijks voor zo’n 300.000 euro de komende jaren onze bestaande huizen isoleren, de centrale verwarming helemaal vernieuwen of dubbel glas steken waar dat nog niet zo is”.

De nieuwe sociale woonvoorzieningen in het centrum van Marke zijn een combinatie van renovatie en nieuwbouw. Over enkele weken trekken de eerste bejaarden in de vernieuwde rijwoningen. Tegen eind dit jaar zijn ook de flats er naast afgewerkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier