Tweede reddingsoefening in twee weken aan Vlaamse kust

Redactie KW

De hulpdiensten hebben vrijdagochtend een reddingsoefening gehouden op het strand van Knokke om de communicatie tussen de diensten beter op elkaar af te stemmen. Twee weken geleden was er een soortgelijke oefening in De Panne

Het scenario was grotendeels hetzelfde als dat van de oefening in De Panne op 15 juli. Drie mensen waren met een kano een kilometer van de kust afgedreven en raakten niet meer terug. Eén van hen zwom naar de kust om hulp te vragen, maar kreeg een hartaanval bij aankomst op het strand. Een MUG-helikopter landde op het strand om de vrouw te verzorgen en met de inzet van reddingsbootjes, twee politieboten en de Seaking werden ook de andere twee drenkelingen aan wal gebracht.

De reddingsoefening kwam er op initiatief van gouverneur Paul Breyne nadat vorig jaar in Bredene een 6-jarig kind verdronk. “Beide oefeningen zijn vlot verlopen”, concludeerde Breyne. “Er waren kleine opmerkingen, maar de communicatie tussen de diensten verloopt zoals het hoort. Na het incident in Bredene vorig jaar wordt bij twijfel waar de vermiste zich bevindt zowel op het land als in het water gezocht, waardoor de Seaking dit jaar al erg veel is moeten uitrukken. Samen met de kustburgemeesters wil ik bekijken of we niks kunnen doen om dat wat in te perken.”

In Knokke was ook een delegatie van de Koninklijk Nederlandse Redding Maatschappij aanwezig. De Nederlanders namen niet deel aan de oefening, maar Breyne wil in 2012 wel een grensoverschrijdende oefening opzetten met Nederland of Frankrijk.

De oefening vrijdag was de laatste van dit jaar. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier