Tweede Michelinster voor Bartholomeus, eerste voor Ciccio in Knokke-Heist

Redactie KW

Bartholomeus van chef Bart Desmidt uit Knokke-Heist krijgt een tweede ster. Ciccio, van Claudio Dell’Anno, in Knokke-Heist krijgt zijn eerste Michelinster.

Er zijn 19 nieuwe restaurants met een Michelinster. Daarvan is Ciccio de enige West-Vlaamse zaak. Twee restaurants krijgen er een tweede ster bij: Bon-Bon in Brussel en Bartholomeus van Bart Desmidt in Knokke-Heist.

West-Vlaanderen blijft twee van de drie driesterrenrestaurants herbergen. Dat zijn De Karmeliet van chef Geert Van Hecke in Brugge en Hertog Jan van chef Gert De Mangeleer en maître Joachim Boudens in Sint-Michiels.

Het was al bekend dat West-Vlaanderen een tweesterrenrestaurant minder zou hebben. Het gelijknamige restaurant van Danny Horseele in Dudzele ging eerder dit jaar failliet. De chef kookt nu in het nieuwe Restaurant Horseele in de Ghelamco Arena in Gent. Hij krijgt daar wel één ster.

Angelo Rosseel, die vorig jaar zijn tweede ster kreeg voor La Durée in Izegem, mag die blijven behouden. De andere tweesterrenzaken zijn De Jonkman in Sint-Kruis, Hostellerie Le Fox in De Panne en Hostellerie St.-Nicolas in Elverdinge.

De Oosthoek uit Knokke-Heist en ‘t Convent uit Reninge verliezen hun ster. De Oosthoek heeft nieuwe uitbaters en een nieuwe naam.

De nieuwe Michelingids 2014 werd maandagmorgen in Gent voorgesteld.

(MVM)

Tweede Michelinster voor Bartholomeus, eerste voor Ciccio in Knokke-Heist

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier