Tweede infovergadering rond nertsenkwekerij in Wervik lokt beduidend minder volk

Redactie KW

De tweede infovergadering over de stand van zaken in het dossier van de mogelijke komst van een mega nertsenkwekerij in de gebouwen van de bloemen- en plantenkwekerij nv Ghesquière op de Menensesteenweg in Wervik lokte maandagavond maar weinig volk.

Politici niet meegerekend, waren er amper zo’n zestigtal aanwezigen in het gemeenschapscentrum Forum. De vorige keer, einde maart toen het openbaar onderzoek volop liep, zat tijdens de eerste infovergadering de zaal bomvol. Nu was er maar een vierde zoveel volk. Het schepencollege lichtte de beslissing van de Deputatie over het toestaan van een milieuvergunning voor een periode van twintig jaar en de beroepsprocedure toe.

‘Geen nertsenhel in Wervik’

Sommige buurtbewoners waren aanwezig met een zwarte vlag. De vzw Dierengeluk Menen bracht een bord mee met daarop ‘Geen Nertsenhel in Wervik’. Schepen Bert Verhaeghe gaf aan dat de stad alles in de weegschaal werpt om de komst van een nertsenkwekerij te vermijden. “We hebben een milieutechnisch goed onderbouwd dossier om in beroep te gaan”, aldus de schepen.

2.335 bezwaarschriften

Eerder werden 2.335 bezwaarschriften ingediend. Nu kan beroep worden ingediend bij Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V). Indien ze beslist dat de milieuvergunning wordt afgeleverd, dan stapt de stad naar de Raad van State. Dat gaf schepen Verhaeghe te kennen.

(EDB)

Uit Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Tweede infovergadering rond nertsenkwekerij in Wervik lokt beduidend minder volk

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier