Tweede evenementenhal voor Waregem Expo

Redactie KW

Waregem Expo heeft plannen om er een tweede hal bij te bouwen. Die extra ruimte zou handig van pas komen bij grote evenementen waarvoor de huidige ruimte te klein is. De hal van ruim 1.000 vierkante meter zou meteen ook geluidsdicht worden gemaakt zodat er fuiven kunnen worden georganiseerd zonder lawaaioverlast. De plannen passen in het stadsvernieuwingsproject Waregem Zuid rond het regenboogstadion, de hippodroom en de nieuwe bibliotheek.

Expo Waregem opende vijf jaar geleden de deuren. De initiatiefnemers, een tiental privé-investeerders, hadden graag een hal van 6.000 vierkante meter gebouwd, maar ze kregen maar toestemming voor een evenementenhal van 4.000 vierkante meter. Ondertussen zijn de voorschriften veranderd en mag er bijgebouwd worden. “Nu is er heel wat evolutie in het dossier Waregem Zuid. Wij denken dat wij qua infrastructuur een plus betekenen met Waregem Expo en een bijkomende hal voor onze beursactiviteiten. Maar misschien ook iets dat zeer specifiek gericht is op muziekevenementen”, zegt Koen Damman, gedelegeerd bestuurder van Expo Waregem.

Decibelmeter

Bij de bouw van de hal vijf jaar geleden had Waregem Expo vergeten om een akoestisch onderzoek uit te voeren. Ondertussen is dat gebeurd en is er geïnvesteerd in een decibelmeter. Organisatoren mogen nu nog tot maximum 97 decibel gaan. Een nieuwe goed geïsoleerde zaal zou dus goed van pas komen. Vooral omdat de Waregem Expo voor volgend jaar al voor drie vierden volgeboekt staat met beurzen en bedrijfsevenementen en de vraag naar fuifzalen groot is. “Ik moet helaas vaststellen dat er niets meer is om zaken te organiseren. Als we nu kijken naar Kortrijk. We zijn al zover gekomen dat zelfs mensen uit Kortrijk naar Waregem komen om hun bal te organiseren”, zegt Chris Baert, directeur van Expo Waregem.

Wanneer de hal er komt, hoeveel het zal kosten en wie het zal betalen, is nog helemaal niet duidelijk. (ND)

Meer nieuws op WTV vanavond vanaf 18u00.

Tweede evenementenhal voor Waregem Expo

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier