Tweede begrotingswijziging in Kortrijk uitgesteld door Dexia-crisis

Redactie KW

De Kortrijkse schepen van Financiën Alain Cnudde (CD&V) heeft de tweede begrotingswijzigingen een maand uitgesteld. “De druk op de gemeentefinanciën wordt erg groot door de beslissingen van de hogere overheden.”

Normaal zou op de gemeenteraad van 10 oktober een tweede begrotingswijziging worden geagendeerd. “Alle steden en gemeenten worden al langer en nu nog extra geconfronteerd met de vele recentelijke beslissingen en mogelijke voorstellen die door hogere besturen worden genomen. Die beslissingen hebben financieel een heel wat zware impact hebben op de Kortrijkse stadsfinanciën. Daarom vond ik het niet opportuun om de tweede begrotingswijziging te brengen zoals ze voorlag.”

De stad krijgt te maken met een verhoogde druk op de financiën onder meer doordat het geen dividenden meer ontvangt uit dividenden uit de Gemeentelijke Holding (Dexia). Het nieuwe wetsvoorstel omtrent pensioenen voor vastbenoemde personeelsleden betekent voor Kortrijk een meerkost van 2,5 miljoen euro.

De schepen beloofde dat er geen naakte ontslagen volgen. “Wel reken ik erop dat iedereen twee keer moet nadenken vooraleer tot de aanwerving van een nieuw personeelslid over te gaan. Alle geplande investeringen voor deze legislatuur worden uitgevoerd zoals voorzien en de belastingen blijven ongewijzigd.”

(MVM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier