Twee zakken vol juwelen en horloges gestolen na ramkraak in Tielt

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Tijdens de nacht van zondag op maandag vond een ramkraak plaats bij opticien en juwelier Vande Walle op de Markt. Volgens het parket werden twee zakken vol juwelen en horloges gestolen.

De voorbije jaren kreeg de bekende opticien en juwelier Vande Walle al verschillende keren ongewenst bezoek over de vloer. Na eerdere ramkraken en diefstallen werden paaltjes voor de zaak geplaatst.

De daders gingen driest te werk. Ze peuterden een riooldeksel los en gooiden dat door het raam. Op die manier betraden ze de zaak. Volgens het parket van Brugge gingen ze vervolgens aan de haal met twee zakken vol juwelen en horloges.

Ze waren met zijn drieën : twee van hen drongen de zaak binnen, de derde bleef buiten op de uitkijk staan. Volgens het parket van Brugge waren het professionelen, die eerder die dag in Gent een auto hadden gestolen.

Het voertuig werd in de loop van de dag in Zuid West-Vlaanderen aangetroffen. Wat het parket doet vermoeden dat de daders in de richting van Frankrijk zijn weggevlucht, en dat het wellicht om Fransen gaat. (RDT-LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier