Twee vrienden starten eerste fietskoerierdienst in Kortrijk

Redactie KW

In grotere steden zoals Antwerpen, Brussel of Gent bestaan al langer fietskoeriers.

Benieuwd of deze ecologische vorm van pakjes bezorgen nu ook zal aanslaan in Kortrijk. In elk geval geloven Mathias Roelandt en Simon Verschelde er in. Ze mochten vandaag hun eerste opdracht vervullen : het leveren van een bos bloemen in Heule.

Opvallende fietsen

Vanaf vandaag zul je de twee vrienden geregeld in het Kortrijkse straatbeeld zien opduiken met hun opvallende groene en gele cargofiets. De fietsen zijn afkomstig uit Denemarken en hebben een grote laadbak in aluminium. Met twee speciale cargofietsen leveren ze in een straal van 10 km rond de stad. Matthias Roelandt : “Het zijn heel goeie, trendy fietsen. Zij zijn snel, degelijk en alles samen kan er 180 kilogram geladen worden. “Het voordeel is dat wij properder zijn dan gemotoriseerde voertuigen”, vervolgt Simon Verschelde. “Wij zijn zeker in het centrum sneller en hoeven geen parkeerplaats te zoeken”.

De prijzen voor een levering schommelen tussen de 6 en 12 euro, naargelang de afstand. Of de nieuwe dienst rendabel zal zijn moet nog blijken, maar de twee vrienden, die elk nog een andere deeltijdse job hebben, liggen er niet echt van wakker. De twee fietskoeriers hopen onder meer op werk van de stad Kortrijk, de ziekenhuizen en bedrijven. Maar ook particulieren zijn welkom om een pakketje te verzenden.

(L.D./A.D.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier