Twee voetgangers zwaargewond na opzettelijke aanrijding in Kortrijk

Redactie KW

Donderdagnacht zijn twee voetgangers opzettelijk aangereden door een chauffeur in Kortrijk. De twee waren te voet op weg en werden in de Doorniksesteenweg aangereden door een 22-jarige man uit Diksmuide. De onderzoeksrechter in Kortrijk heeft hem aangehouden voor poging doodslag.

(UPDATE) Het ongeval gebeurde omstreeks 4.20 uur. Een 21-jarige man uit Nieuwpoort Bellegem en zijn 23-jarige kompaan uit Kortrijk kwamen van café en wandelden richting Bellegem. De chauffeur, een man uit Diksmuide, kwam op dat moment met zijn wagen van de parking van Syntra West, waarna hij opzettelijk de twee voetgangers aanreed en zijn weg vervolgde. Zijn passagier uit Houthulst herinnert zich niets.

Zwaargewond

Een getuige kon de hulpdiensten verwittigen en de twee voetgangers werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder is ondertussen opgepakt. De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden voor poging doodslag.

(FV/jv)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) en vanavond in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier