Twee vissersschepen herdoopt in Oostende

Redactie KW

In de vissershaven van Oostende zijn twee vissersschepen gedoopt. Het gaat om de Zeebrugge 198 Margaret Of Ladram en de Blankenberge 462 William Of Ladram.

De schepen waren vroeger eigendom van Zeebrugse rederijen maar lagen door de crisis in de visserij al een poos tegen de kant. Een Engelse reder die nog in onze visserij gelooft kocht beide vaartuigen. Voor ze opnieuw in de vaart worden genomen zijn ze nu gedoopt. De Britten hebben al een vloot van 12 vissersschepen. Reder Rowan Carter: “In Engeland gelden er heel wat beperkingen. We zien een grote toekomst in deze Vlaamse schepen. We zijn blij vandaag hier te zijn en hopen iedereen te kunnen overtuigen van onze beloftes.”

De Blakenberge 462 William of Ladram is omgebouwd voor de vangst van Sint-Jacobsschelpen. Voor deze typische visserij is er een Engelse schipper aan boord. De Margaret of Ladram blijft als bokkentreiler in de vaart. Beide schepen samen geven werk aan 9 Vlaamse vissers. Van uitvlaggen is er geen spraken. Van beide schepen blijft Zeebrugge de thuishaven.

(BS/BV)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier