Twee nieuwe richtingen in het hoger onderwijs in West-Vlaanderen

Redactie KW

Er komen twee nieuwe richtingen bij in het West-Vlaamse hoger onderwijs. De Vlaamse regering keurde vrijdag de erkenningen van de nieuwe richtingen goed. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a).

De nieuwe richtingen zijn bachelor in het industrieel productontwerpen aan de Hogeschool West-Vlaanderen, en master in de ergotherapeutische wetenschap als nieuwe gezamenlijke opleiding aan de Hogeschool West-Vlaanderen en de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende.

Dat er nieuwe richtingen bijkomen is niet vanzelfsprekend. Hogescholen en universiteiten moeten ook eerst kunnen aantonen of de nieuwe opleiding wel “een leemte in het Vlaamse onderwijsaanbod invult én voldoet aan een reële behoefte op de arbeidsmarkt”. Daarnaast onderzoekt de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) ook altijd of de opleiding wel van een voldoende hoge kwaliteit zal zijn. “Deze procedure werd volledig doorlopen en de adviezen van Erkenningscommissie en de NVAO waren positief”, zegt minister Smet.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier