Twee nieuwe OCMW-woningen in het centrum

Redactie KW

Het OCMW trok eind vorige week met een groep genodigden voor een kleine voettocht door het centrum van de gemeente. In de Zuidstraat werd een renovatiewoning bezocht, in de Oostmeetstraat een nieuwbouw. Beide panden zijn nieuwe huurwoningen van het OCMW.

Het OCMW heeft twee nieuwe huurwoningen klaar. Het huis in de Zuidstraat 13 was eigendom van de familie Vannieuwkerke. De weduwe Irene Dewilde was er de laatste bewoonster. In 2004 werd het pand aangekocht voor 45.000 euro. De renovatiekosten bedroegen 116.015 euro en de algemene kosten om en bij de 30.000 euro. De overheid kwam met zestig procent subsidies over de brug plus tien procent op de algemene kosten.

De woning in de Oostmeetstraat 76 werd in 2001 aangekocht aan de familie Augustyn voor 37.184 euro. Maria Dekeyser, beter en algemeen bekend als ‘Maria van Ons Huis’, was de laatste bewoonster. De sloop van deze woning vergde 13.088 euro en werd volledig gesubsidieerd. De nieuwbouw vergde 121.572 euro en de algemene kosten ongeveer 30.000 euro. De nieuwbouw werd voor 65 % gesubsidieerd en de algemene kosten voor tien procent. Deze woning bevat op de gelijkvloerse verdieping een ruime woongelegenheid en boven drie slaapkamers en een badkamer. Het huis is bestemd voor maximaal vier personen : een echtpaar of samenwonenden met twee kinderen of alleenstaande met twee kinderen.

Het volgend project op het lijstje van het OCMW is de bouw van de serviceflats. (Roger Willems)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 26 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier