Twee miljoen euro voor nieuwe fietspaden in Wielsbeke

Redactie KW

Wielsbeke krijgt er enkele nieuwe, veilige fietspaden bij. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits heeft het dossier over de herinrichting van de Ridder de Ghellinckstraat en de Breestraat in Wielsbeke ondertekend. Dankzij de aanpassingen zullen honderden fietsers zich veiliger kunnen verplaatsen en zullen de talrijke bedrijven daar beter ontsloten worden.

De Ridder de Ghellinckstraat en de Breestraat in Wielsbeke vormen de verbinding tussen de drukke Express- en de Rijksweg. In die buurt zijn er enkele grote bedrijven met honderden werknemers. Een betere ontsluiting van de bedrijvenzone moet de veiligheid van de weggebruikers ten goede komen.

Er komen langs beide straten nieuwe veilige fietspaden van 1,5 meter breed in comfortabel asfalt. Waar mogelijk zullen de fietspaden vrijliggend zijn. Als dat niet kan, worden ze lichtjes verhoogd aangelegd. De rotondes van de Breestraat/Ridder de Ghellinckstraat met de Express- en de Rijksweg worden ook in functie van de fietsers heringericht met vrijliggende fietspaden. Buiten de rotondes wordt in fietsoversteken te voorzien. Het totale project kost 2,1 miljoen euro. De aanleg van de fietspaden kost bijna 900.000 euro. De bedoeling is de werken dit najaar uit te voeren.

Meer mensen op de fiets

Burgemeester Jan Stevens van Wielsbeke : “Gescheiden fietspaden langs dit traject zullen de veiligheid van de zwakke weggebruikers sterk verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat meer mensen die in de buurt werken de fiets zullen gebruiken, eenmaal de vernieuwing achter de rug zal zijn.”

Minister Hilde Crevits : “De geplande aanleg van nieuwe fietspaden is belangrijk voor Wielsbeke. Honderden mensen werken daar in de buurt en we stimuleren werknemers om voor het woon-werk verkeer al eens vaker naar de fiets te grijpen. Een betere infrastructuur zal daar ongetwijfeld bij helpen. Jaarlijks investeren we gemiddeld 100 miljoen euro in fietspaden in Vlaanderen. Onlangs nog bleek uit een meetrapport van fietspaden in 16 steden en gemeenten dat die investeringen nodig zijn omdat nog te veel fietspaden niet comfortabel of veilig zijn. Het is dus van belang om onze inspanningen verder te zetten.”

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier