Twee maanden windstilte rond ontvoering Kortrijkse hulpverlener in Somalië

Redactie KW

Deze week is het twee maanden dat de Kortrijkse medewerker Bruno Vandemeulebroecke van de Franse niet-gouvernementele organisatie Action contre la Faim werd ontvoerd in Somalië. Sindsdien is niets meer over hem vernomen. Ook de ontvoerders laten niets weten.

„We blijven volkomen in het ongewisse “, zegt vader Herman Vandemeulebroecke uit Menen. Voor de familie is het bang afwachten. Ze klampt zich vast aan een sprankeltje hoop: ‘geen nieuws, goed nieuws’.

Bruno Vandemeulebroecke (30) werd samen met drie collega’s – twee Fransen en een Bulgaar – en de twee piloten van Kenianse nationaliteit op woensdag 5 november overmeesterd door gewapende en gemaskerde mannen op het vliegveld van Dhusa Mareb op ongeveer 300 kilometer van de hoofdstad Mogadishu.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken blijft tot op heden bijzonder karig met informatie. Het parool luidt dat de nodige discretie dient te worden in acht genomen. In de zaak wordt samengewerkt met de Franse autoriteiten. Intussen leeft de familie in de grootste onzekerheid. (JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier