Twee lijken uit de Leie gehaald

Redactie KW

UPDATE – De voorbije dagen, vrijdag en zondag, zijn twee lijken uit de Leie gehaald, respectievelijk in Kortrijk en Menen. Het eerste lichaam is van een 22-jarige Fransman uit Tourcoing die sinds 9 oktober vermist was nadat hij betrokken raakte bij een ongeval in Wevelgem. Dat bevestigt het parket van Kortrijk.

De Franse bestuurder vluchtte op 9 oktober vanop de E403 in Wevelgem in de richting van het industrieterrein Wevelgem-Zuid. Hij was na een nachtje stappen bij een ongeval betrokken. De jongeman verdween echter spoorloos. Afgelopen vrijdag werd zijn lichaam in de Leie teruggevonden. Er is een onderzoeksrechter aangesteld en een lijkschouwing uitgevoerd. De man kwam zeker om door verdrinking. Er wordt nog onderzocht hoe de man in het water kwam.

Camerabeelden

Ook in Menen werd zondagavond een stoffelijk overschot uit de Leie gehaald. Dat lag in een wagen met Franse nummerplaat. Het gaat om een 40-jarige Fransman. Het was een voorbijganger die bandensporen had opgemerkt richting water en de politie verwittigde. Op beelden van een bewakingscamera was te zien dat een wagen met hoge snelheid het water inreed. De brandweer kon het wrak lokaliseren en haalde het boven. Ook deze man is zeker gestorven door verdrinking, er is geen misdadig opzet. Volgens de parketdeskundige is de man de controle over het stuur verloren en zo in de Leie terechtgekomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier