Twee koppels uit Oostende op laatste privé-audiëntie van paus

Redactie KW

Twee Oostendse koppels werden als leden van Pro Petri Sede ontvangen door paus Benedictus XVI tijdens zijn laatste privé-audiëntie op vrijdag 15 februari.

Als lid van Pro Petri Sede, vooral actief in de Benelux, maakten de echtparen Freddy en Imelda Dufait-Vanblaere en Jaak en Erna Francier-Deman de allerlaatste privé-audiëntie mee van de huidige paus voor zijn vrijwillig aftreden. Freddy: “Ik vernam als eerste het nieuws toen ik op maandagmiddag een telefoontje met het verrassende nieuws kreeg vanuit Oostende van conservator Norbert Hostyn.” Jaak Francier: “Voor ons is het als lid van Pro Petri Sede al de vijfde keer dat we op privé-audiëntie ontvangen worden, eerst door Johannes Paulus II, nu door Benedictus XVI.”

Spannende week

Wat zich aandiende als een ontspannende pelgrimage werd al rap een erg spannende week. Jaak Francier: “We wisten echt niet of we nog zouden ontvangen worden omdat het gonsde van de meest tegenstrijdige berichten: de paus zou te moe en te zwak zijn. Toch zagen we hem in de Sint-Pietersbasiliek op aswoensdag nog erg kranig de menigte van 50.000 gelovigen met opvallend veel jongeren zegenen.”

(ML)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier