Twee keer prijs voor Oostendse leerlingen

Redactie KW

De leerlingen uit het zesde jaar Techniek Wetenschappen van het Vesaliusinstituut in Oostende zijn met hun zelf bedacht Batt-Rad, een toestel dat groene energie opwekt, tweede geëindigd op de klaseditie van De Bedenkers. Ze haalden ook de tweede nominatie voor de Unizo Prijs Ondernemingszin 2011!

In de nasleep van het EEN- programma De Bedenkers organiseert Flanders DC al vier jaar de ideeënwedstrijd De Bedenkers Klaseditie voor klassen uit het Vlaams onderwijs. Meer dan 150 klassen stuurden hun idee in. Tijdens de finale presenteerden 9 laureaten (3 per leeftijdscategorie: lagere school, lager secundair en hoger secundair) hun idee aan een professionele jury. De wedstrijd is een samenwerking met UNIZO. De ondernemersvereniging wil zo ondernemingszin en creativiteit op de schoolbanken stimuleren.

De leerlingen uit 6TW bedachten de Batt-Rad, een toestel dat je op de hoofdwaterleiding monteert, net na de teller. Telkens men in het gebouw een kraan open draait, treedt het in werking. Het stromende water brengt een rad in beweging, dat via een generator groene stroom opwekt. Deze groene energie wordt tijdelijk opgeslagen in batterijen.

(TN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier