Twee jongeren uit Lendelede op E403 in Ardooie van de pechstrook weggemaaid

Redactie KW

In Ardooie zijn zaterdagavond op de E403 in de richting van Brugge 2 doden gevallen en 2 gewonden. Een auto reed er 2 jonge Lendeledenaars van 19 en 20 jaar aan op de pechstrook. De 2 hadden net hun wagen verlaten waarmee ze, volgens getuigen vermoedelijk door een klapband, in de middenberm waren beland.

Het ongeval gebeurde bij zware regenval. De twee vrienden reden met hun auto richting Brugge toen ze tijdens een hevige regenbui tegen de vangrail van de middenberm terechtkwamen en daarbij een klapband opliepen. Ze verlieten hun voertuig dat achterbleef op de linkerrijstrook, verwittigden de hulpdiensten en gingen op de pechstrook staan.

Gracht

Enige tijd later probeerde een tweede voertuig de gecrashte wagen te ontwijken maar ging aan het slippen. Die wagen maaide de twee jongeren van 19 en 20 van de pechstrook. De jongeren werden tientallen meters ver weggeslingerd en belandden in de diepe gracht. De aanrijdende auto ramde vervolgens een verlichtingspaal en kwam in de struiken terecht.

Zwaargewond

De hulpdiensten van Roeselare, Ardooie en Tielt kwamen ter plaatse, maar voor de 2 jongemannen kon geen hulp meer baten. De twee vrouwelijke inzittenden van de tweede wagen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Een deskundige van het Brugse parket komt ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare en De Weekbode Izegem.

(JB, Belga, foto’s JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier