Twee jaar voor frauderende ambtenaar Oostende

Redactie KW

In Brugge is een ambtenaar van het Oostendse stadsbestuur veroordeeld voor belangenvermenging. De man had een bedrijf in verlichtingsarmaturen en straatpaaltjes. Hij zette volgens het openbaar ministerie aannemers onder druk om zijn producten af te nemen bij openbare werken.

De feiten kwamen na vier jaar aan het licht. Het openbaar ministerie begrootte het nadeel voor de stad Oostende op 15.000 euro. Het gaat om geld dat teveel werd betaald voor de goederen omwille van de frauduleuze constructie.

De ambtenaar die ook ingenieur is, argumenteerde dat de gevraagde straatverlichting niet op de markt te krijgen was, waarna hij zelf een armatuur ontwikkelde. Naast Oostende zijn er nog heel wat gemeenten die de armaturen intussen gebruiken. Ook de paaltjes die hij ontwikkelde, zouden uniek zijn.

De ambtenaar kreeg van de rechter twee jaar cel met uitstel en 550 euro boete. Twee vennootschappen die bij de constructie waren betrokken, werden elk veroordeeld tot 49.500 euro boete waarvan de helft met uitstel.

De stad Oostende kreeg één euro provisionele schadevergoeding toegekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier