Twee jaar gevorderd voor Zonnebeekse stalker van bankbediende in Westrozebeke

Redactie KW

De man volgde de vrouw, die voor zaken bij zijn ouders was geweest, overal in haar doen en laten en dreigde uiteindelijk haar keel over te snijden als ze opnieuw naar de politie zou stappen.

Een 45-jarige man uit Zonnebeke, die voor de Ieperse strafrechtbank terechtstaat voor het bedreigen en belagen van een bankbediende, kent zijn straf nog niet. Donderdag besliste de rechter de debatten te heropenen. De aanklager vorderde een effectieve gevangenisstraf van twee jaar.

Marc D. werd verliefd op de bankbediende van de KBC in Westrozebeke. Zij kwam geregeld bij zijn ouders over de vloer voor zaken. De gevoelens van de man werden steeds heftiger. Op een bepaald moment begon hij de vrouw lastig te vallen. “De beklaagde volgde zijn grote liefde de hele dag”, aldus de openbaar aanklager.

Omdat het slachtoffer bang werd, stapte ze naar de politie. Toen Marc D. werd verhoord, ging hij door het lint. Hij riep dat hij de vrouw de keel zou oversnijden, als ze nog een keer klacht tegen hem zou indienen. Sinds zijn arrestatie op 13 september zit Marc D. nog steeds in voorlopige hechtenis. Hij werd in het verleden al eens veroordeeld voor gelijkaardige feiten.

De zaak wordt voortgezet op 20 februari.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier