Twee jaar cel voor wraakzuchtige brandstichter uit Harelbeke

Redactie KW

Een 33-jarige man is woensdag door de correctionele rechter in Kortrijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar waarvan zes maanden effectief. R.C. stak het tuinhuis, aanpalend aan de woning van zijn ex-vriendin in Harelbeke, in brand.

De feiten speelden zich af op 29 april. R.C. had zijn vriendin, met wie hij een kind heeft, in de zomer van 2011 laten staan voor een andere vrouw. Een bezoekregeling voor het kind was er nog niet, waardoor de frustraties bij R.C. zich opstapelden. Die bewuste avond trok R.C. onder invloed van alcohol naar de woning op de Gentsesteenweg in Harelbeke. Met zijn aansteker zette hij het tuinhuis in lichterlaaie. De brandweer kon vermijden dat de vlammen oversloegen naar de woning.

Veelpleger

Nog dezelfde avond werd R.C. opgepakt. Zijn ex verklaarde bang te zijn en nergens meer veilig te zijn. Haar advocaat drong aan op een contactverbod, maar daar ging de rechter niet op in. R.C. stak in het verleden al eens een caravan en het tuinhuis van een buur in brand. Het openbaar ministerie omschreef hem als een veelpleger en vorderde een effectieve gevangenisstraf van drie jaar. De rechter veroordeelde hem nu tot een gevangenisstraf van twee jaar waarvan zes maanden effectief. Vijf jaar lang staat de man onder toezicht van justitie. Zo legde de rechter hem een verbod op om alcohol te nuttigen en moet hij het nodige doen om zijn agressie onder controle te krijgen.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier