Twee jaar cel voor Kosovaarse koperdief in Deerlijk

Redactie KW

De correctionele rechter in Kortrijk heeft dinsdag een Kosovaar veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar en een geldboete van 1.200 euro. Hij had geprobeerd 400 kilogram koper te stelen in Deerlijk.

De 32-jarige koperdief liep in de nacht van 14 op 15 maart tegen de lamp op het terrein van Casier Recycling in Deerlijk. Samen met drie kompanen probeerde de Kosovaar 400 kilogram koper te stelen.

Op camerabeelden merkten de zaakvoerders op dat de dieven al enkele keren op verkenning gekomen waren. De politie en bedrijfsleiders besloten een hinderlaag op te zetten, waarbij S.G. bij de kraag werd gevat. De drie andere dieven konden ontkomen.

S.G. gaf toe dat hij op de uitkijk stond en met een walkietalkie contact hield met zijn kompanen. Hij werd er ook van verdacht betrokken te zijn bij de diefstal bij metaalreus Bekaert dezelfde nacht, maar dat ontkent hij. Ook van twee andere diefstallen in de streek weet hij naar eigen zeggen niets.

De rechter omschreef de Kosovaarse illegaal, die inmiddels al vijf maanden in voorhechtenis zit, als een persoon met een immorele en gevaarlijke ingesteldheid. Daarom veroordeelde hij de man tot een effectieve celstraf van twee jaar en een geldboete.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier