Twee jaar cel voor kindermishandeling

Redactie KW

Een 32-jarige man uit Roeselare is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van twee jaar, waarvan zes maanden effectief, voor mishandeling van het tweejarig zoontje van zijn toenmalige vriendin. Hij moet zich de komende vijf jaar aan strenge voorwaarden houden.

Het liep fout toen de man op 29 november 2006 voor het eerst alleen voor het jongetje moest zorgen. Naar eigen zeggen viel de jongen van zijn schommelpaard en legde hij hem een half uur naakt op een koude grond, met ramen en deuren open. Volgens de wetsdokter verklaarde dit echter niet de onderkoelingsverschijnselen, de vochtophoping in de buik en de twee sleutelbeenbreuken waarmee het jongetje later die dag in het ziekenhuis werd opgenomen. Zijn lichaamstemperatuur bedroeg nog 32,4 graden Celsius.

Lange onderdompeling in een ijskoud bad leek volgens de dokter een logischere verklaring. De Roeselarenaar gaf toe die dag te ver te zijn gegaan en de jongen een harde duw te hebben gegeven, waardoor hij tegen de salontafel terecht kwam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier