Twee jaar cel voor chatter die minderjarigen verkracht

Redactie KW

De strafrechter in Tongeren heeft een man van 25 uit Antwerpen veroordeeld voor verkrachting en aanranding van minderjarige meisjes, ondermeer uit Torhout en Knokke.

De man kreeg twee jaar cel, deels met uitstel, en een boete van 250 euro. Hij is ook vijf jaar zijn rechten kwijt en mag geen contact hebben met minderjarigen op chatrooms via internet.

De Antwerpenaar deed zich in de chatrooms voor als een zestienjarige en kreeg de minderjarige meisjes zover dat ze zich voor hem voor de webcam uitkleedden en seksuele handelingen stelden. Die beelden verspreidde hij vervolgens via het internet. De rechter achtte hem in dat verband ook schuldig aan het bezit en de verspreiding van kinderporno. Hij sprak ook zes keer af met een meisje.

De feiten kwamen aan het licht toen één van de twee slachtoffers uit het Limburgse Bilzen een leraar over de feiten inlichtte. Die contacteerde daarop de ouders, die op hun beurt de politie inlichtten. Daar kwam aan het licht dat hij ook slachtoffers maakte in Knokke en Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier