Twee Izegemse vrienden gaan Wauters en Waes achterna met ‘Feys vs Dehaudt’

Foto Frank
Redactie KW

Boezemvrienden Dries Dehaudt en Lothar Feys nemen het deze zomer tegen elkaar op in vijf sportieve en loodzware proeven: lopen, zwemmen, fietsen, een squashwedstrijd en highland games.

Vijf weken lang zullen Lothar Feys, waard van café Plectrum, en zijn boezemvriend Dries Dehaudt elkaar sportief uitdagen. “Het is een uitloper van mijn intentie om in een jaar tijd minstens 40 kilo af te vallen”, opent Dries. “Sinds 10 januari sta ik op een strikt dieet en ik weeg nu al 25 kilo minder. Hoe ik dat doe? Anders en gezonder eten, amper alcohol en sporten. Véél sporten.”

Op Dries’ blog konden mensen hem ook proeven voorschotelen. “Op voorwaarde dat ze dezelfde uitdaging aangingen. Zo heb ik al een week zonder vlees achter de rug en op 16 mei onderneem ik een bedevaart van negentig kilometer naar Halle. En volgend jaar beklim ik de Mont Ventoux. Al die uitdagingen houden me de komende twee jaar sportief zoet. En ik zal ze stuk voor stuk afwerken.”

Het meest in het oog springend was het voorstel van Lothar Feys. “Op televisie was net de finale van Wauters vs Waes aan de gang en plots kreeg ik het idee om met Dries een soortgelijke strijd aan te gaan. Ik geef het toe: het was niet mijn meest verstandige zet”, lacht Lothar. “Waar ik evenwel niet meteen aan dacht, is dat Dries ondertussen al enkele maanden aan het sporten is… Het wordt geen makkelijke uitdaging. Maar aan de andere kant: de druk ligt bij Dries, hé. Al zal ik me niet zomaar gewonnen geven.”

(PVH-foto MI)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van vrijdag 25 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier