Twee identieke bedrijfswagens in week tijd zwaar beschadigd in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Pech voor de onderneming Logi-technic, die elektriciens en mecaniciens detacheert voor de industrie en de bouwsector. In amper een week tijd werden twee identieke bestelwagentjes van het bedrijf bij evenveel verkeersongevallen in Torhout zwaar beschadigd.

Zaterdagavond rond 21.15 uur kwam een Opel-bestelwagentje van het bedrijf, bestuurd door een 31-jarige man uit Torhout, langs de Ruddervoordestraat in botsing met een Citroën-personenwagen. De Torhoutenaar, die richting Ruddervoorde reed, week met het bedrijfswagentje af van zijn rijrichting, kwam in lichte aanraking met een eerste tegenligger (de auto van een vrouw uit Torhout) en reed daarna bijna frontaal op een tweede tegenligger : de genoemde Citroën, bestuurd door een 40-jarige man uit Hooglede. Uiteindelijk kwam het bestelwagentje tegen een paal met een verkeersbord terecht. De materiële schade aan beide auto’s was aanzienlijk (foto’s). De chauffeur van de bedrijfswagen zat geklemd, maar kon vrij gemakkelijk en zonder zware verwondingen door de hulpdiensten uit zijn netelige positie bevrijd worden. Hij bleek te veel gedronken te hebben en legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Hij werd bestuurlijk aangehouden en in de cel opgesloten. De Torhoutse brandweer kwam ter plaatse om de brokken te ruimen. De politie sloot de Ruddervoordestraat een tijdlang voor alle verkeer af.

Week eerder ook ongeval

Precies een week eerder, ook op zaterdag, maakte een gelijkaardig bedrijfswagentje van Logi-technic een buiteling langs de Zeeweg in Torhout, ook na sturen onder invloed van alcohol. Daar was de schade nog erger : het bestelwagentje kwam op zijn zijde terecht en was total loss. De twee mannen die erin zaten, liepen als bij wonder weinig of geen verwondingen op. Toch werd een van hen met de ziekenwagen weggebracht. Tijdens die rit gedroeg hij zich erg agressief. Hij beschadigde het interieur van de ambulance.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier