Twee handelszaken gesloten na controleactie politiezone Vlas

Redactie KW

Bij een grootscheepse controleactie heeft de politiezone Vlas in een aantal handelszaken verschillende inbreuken vastgesteld tegen de sociale en economische wetgeving. Er werden in totaal 18 processen-verbaal opgemaakt. Twee zaken werden gesloten.

De actie was een lokale multidisciplinaire controleoperatie opgezet door de lokale politie van de Politiezone VLAS in samenwerking met ambtenaren van de Federale Overheidsdiensten Financiën, Economische Inspectie, Sociale Inspectie, RSZ, RVA, Dienst Volksgezondheid en Dienst Vreemdelingenzaken. De operatie was georiënteerd naar VZW’s en handelszaken in de brede zin.

De aard van de overtredingen varieerde tussen het ontbreken van btw bonnen, dagontvangstenboeken en verantwoordingsstukken. In een aantal zaken waren er ook geen prijsaanduidingen en was er geen rookbeleid. Er werd ook illegale tewerkstelling geconstateerd.

In één zaak nam de politie verboden verzorgingsmiddelen in beslag. Twee handelszaken hadden geen uitbatingsvergunning en werden gesloten.

(LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier