Twee grote drugsvangsten in één week tijd in haven Zeebrugge

Redactie KW

(VIDEO UPDATE) De douane en de federale gerechtelijke politie van Brugge hebben op maandag 4 juli beslag gelegd op een lading van 155 kilogram onversneden cocaïne, die in een koelcontainer verborgen zat in Zeebrugge. De cocaïne, met een straatwaarde van 25 miljoen euro, zat verborgen in een valse bodem in piepschuimen dozen met verse tonijn. Eén Vlaming werd aangehouden. 4 dagen later werd nog eens 35 kilogram cocaïne gevonden, dit keer tussen dozen bananenpulp.

De koelcontainer met verse tonijn was eerder in Zaventem aangekomen met een vliegtuig vanuit Ecuador. De cocaïne werd toen ontdekt bij een routinecontrole. De douane besliste echter de container te volgen naar de bestemming in Zeebrugge. De container was bestemd voor een firma die als dekmantel diende voor de drugssmokkel. Eén Vlaming werd betrapt toen hij de piepschuimen dozen met de cocaïne aan het uitladen was. De man is aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij is bekend bij het gerecht, maar weigert elke medewerking.

Tweede vangst

En vrijdag 8 juli hebben werknemers van een fruitbedrijf 35 kilogram onversneden cocaïne gevonden in een container met een lading bananenpulp. Ook die container was afkomstig uit Ecuador. De drugs waren niet echt verstopt, maar lagen in de container tussen een aantal dozen bananenpulp. De container was met een schip vanuit Rotterdam naar Zeebrugge vervoerd. Oorspronkelijk kwam de lading uit Ecuador. Het parket vermoedt dat de cocaïne bestemd was voor Rotterdam, maar dat de koerier om onduidelijke redenen niet kwam opdagen.

Twee grote drugsvangsten in één week tijd in haven Zeebrugge

Bekijk hier de reportage

(Belga/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier