Twee gewonden bij spectaculair ongeval in Adinkerke

Redactie KW

In Adinkerke is zondagmorgen rond halfvier een spectaculair ongeval gebeurd. Een wagen reed rechtdoor op een rotonde en knalde op een woning van een benzinestation. Twee Fransen raakten daarbij gewond.

Het ongeval gebeurde op de rotonde bij “Moeder Lambiek” in Adinkerke. De bestuurder en zijn passagier, afkomstig uit de omgeving van Duinkerke (Grande-Synthe), kwamen uit de richting van De Panne en reden ter hoogte van de rotonde gewoon rechtdoor.

De wagen kantelde op zijn zij, gleed door een haag, sloopte een muurtje voor een woning en kwam tenslotte totaal verhakkeld tot stilstand tegen een zijmuur van een woning naast een benzinestation. De wagen met de twee Noord-Fransen miste op enkele meter na een benzinepomp. Een compressor om banden op te pompen kwam onder de wagen terecht.

Twee ziekenwagens en een MUG-team kwamen ter plaatse en brachten de inzittenden naar het ziekenhuis van Veurne. Brokstukken van de wagen lagen meters ver verspreid. De wagen werd tot schroot herleid. De zijgevel van de woning werd licht beschadigd. (JT/ABO – foto JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier