Twee doden bij ongeval met kusttram in Knokke-Heist

Redactie KW

In Knokke-Heist zijn vrijdagavond twee doden gevallen bij een ongeval met een kusttram. De ontspoorde tram is intussen getakeld en het tramverkeer verloopt op zaterdag weer normaal.

Het ongeval deed zich voor omstreeks 23.30 uur, toen de kusttram botste met een personenwagen. Dat gebeurde ter hoogte van de Parkstraat in Knokke-Heist.

De auto stond even stil op de voorsorteerstrook voor linksafslaand verkeer. De doorsteek was beveiligd met signalisatie, o.a. een knipperlicht en het woord ‘tram’ dat oplicht wanneer een Kusttram in aantocht is. Toen de tram naderde, stak de wagen plots over. De tramchauffeur heeft nog geclaxonneerd en is onmiddellijk in noodremming gegaan.

“Op het ogenblik van de botsing reed de Kusttram aan lage snelheid. De Kusttram heeft de wagen enkele meters meegesleurd. De wagen raakte gekneld tussen de tram en een elektriciteitspaal van de bovenleiding. Door de klap is de tram ontspoord. Voor de twee inzittenden van de wagen kwam alle hulp te laat. Op de Kusttram raakte één reiziger lichtgewond”, deelt De Lijn mee.

Tramverkeer weer normaal

De tram is zaterdagochtend weer van de sporen getakeld, aldus Dirk Schockaert van de vervoersmaatschappij. Er is bovendien geen schade aan de infrastructuur, waardoor het tramverkeer normaal kan verlopen.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier