Twee Belgische titels in helivliegen met modelbouwtoestellen voor Robin Debeuf uit Meulebeke

Redactie KW

De vijftienjarige Robin Debeuf uit Meulebeke kroonde zich tot Belgisch kampioen helivliegen met modelbouwtoestellen.

Robin heeft de passie van het modelbouwvliegen van zijn pa Bernard geërfd. Bernard vliegt nu reeds 30 jaar en is onder meer zeer actief bij de modelvliegtuigclub OMAC, met terrein op de grens Oostrozebeke-Meulebeke. “Onze club OMAC heeft 65 leden, 5 daarvan vliegen met een helikopter”, zegt Bernard.

Robin : “Pa troonde me mee naar het OMAC-vliegveld toen ik zeven jaar was. Pas toen ik 12 jaar was, mocht ik met een heli vliegen. Op 13-jarige leeftijd nam ik voor het eerst deel aan een Belgisch kampioenschap. Ik behaalde toen een vierde plaats. Dit jaar was het raak! Met 100 punten verschil (op een totaal van 12.000) won ik het Belgisch kampioenschap zowel in de A-klasse als bij de F3N.”

Deze vierdejaarsstudent STW aan het Sint-Jozefsinstituut in Tielt weet als geen ander dat je ook in deze sportdiscipline heel wat tijd moet stoppen. “Gelukkig kan ik thuis heel veel oefenen op de flightsimulator. dat vervangt de vele uren op het terrein en voorkomt nutteloze en dure crashes”, vertelt hij ons.

(Luc Bouckhuyt)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier