Twee bedrijfswagens branden uit na mislukte diefstal in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Woensdag in de vroege morgen heeft zich een dubbele voertuigbrand voorgedaan bij de nv Cebeko in de Bruggestraat in Torhout. Twee bedrijfswagens brandden volledig uit.

Het vuur werd omstreeks 4.30 uur opgemerkt. De voertuigen, waaronder een lichte vrachtwagen met kleine hoogwerker, brandden als een toorts. De Torhoutse brandweer werd gealarmeerd, maar kon niet veel meer doen dan vermijden dat de vlammen verder om zich heen grepen. Van de wagens viel er niets meer te redden. Er is evenwel kwaad opzet in het spel.

Niet aan hun proefstuk

Onbekenden probeerden om een vrachtwagen te stelen. De dieven hebben de hengsels van het hekken geforceerd en gelicht, maar slaagden er niet in een vrachtwagen te stelen. Bijgevolg hebben ze dan maar het voertuig in brand gestoken. Het parket linkt dit feit mogelijk aan de eerdere diefstal van een bestelwagen in Oostkamp. De daders zijn nog onbekend, vast staat dat zij met meerderen waren en hun misdrijf redelijk goed voorbereid hebben. Dat blijkt uit de manier waarop zij zich toegang verschaften tot het bedrijf.

Bedrijf bestaat dertig jaar

Cebeko is gespecialiseerd in het verkopen, verhuren en herstellen van bouwmachines, zoals heftrucks, graafkranen en indrukwekkende hoogwerkers. Het bloeiende bedrijf werd in september 1983 opgestart door pionier Gilbert Dekoninck en zijn vrouw Cecile Decorte en viert straks dus zijn dertigste verjaardag. Sinds begin jaren negentig draaien ook hun zonen Tom en Piet in de zaak mee. Die hebben intussen een leidinggevende rol in de onderneming.

(JS/SVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Torhout, van vrijdag 12 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier