Twaalf maanden met uitstel voor verhuurster van ramen voor prostitutie

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft Ama G. veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden met uitstel voor een aantal inbreuken gelinkt aan prostitutie. De vrouw van Ghanese origine verhuurde in Oostende jarenlang vitrines aan prostituees.

De prostituees moesten 125 euro betalen om een raam voor 12 uur te huren. Die vitrines waren op hun beurt dan weer gelinkt aan enkele bars in de Oostendse hoerenbuurt Hazegras. Het openbaar ministerie vervolgde Ama G. onder andere voor mensenhandel, valsheid in geschrifte en het aanzetten tot ontucht. De procureur vorderde een gevangenisstraf van één jaar.

Naast de celstraf moet de vrouw een vermogensvoordeel van 1,3 miljoen euro terugbetalen. De verbeurdverklaring van 1,3 miljoen euro is slechts voor een tiende van het bedrag effectief.

De raadsman van de beklaagde merkte op dat de bars al tien jaar bestonden, zonder dat iemand ingreep. G. ontkent ook dat ze ooit geweld gebruikte. Naar eigen zeggen waren de prostituees eigenlijk niet bij haar in dienst. Ze waren slecht huurders van de vitrines. Haar zoon Alfred O. kreeg voor zijn aandeel een celstraf van zes maanden met uitstel.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier