Twaalf maanden cel voor ex-immobiliënmakelaar die alle Ieperse rechters wraakt

Redactie KW

Marc B. (59), vroeger een bekend immobiliënmakelaar uit Ieper maar nu zonder gekende woonplaats – al wordt vermoed dat hij in Nederland zit – moest voor de Ieperse rechter verschijnen in twee zaken.

Voor een Ieperse rechter: dat was de bedoeling, maar de man wraakte alle Ieperse rechters om een of andere reden. De voorzitter van de rechtbank van Brugge kwam naar Ieper om de zaak te behandelen. Wie niét verscheen op de rechtbank was Marc B. zelf. Verstek dus.

Belaging en valsheid in geschrifte

In de eerste zaak moest hij verschijnen voor belaging en valsheid in geschrifte van zijn gewezen vriendin die zich burgerlijke partij stelde voor een bedrag van 5.000 euro, al zei ze er onmiddellijk bij ervan overtuigd te zullen zijn nooit één euro te zullen zien. Ze beweerde dat ze al sinds 2006 op alle mogelijke manieren werd gestalkt en dat het nog altijd voortgaat, maar dat Marc B. het gerechtelijk apparaat door en door kent en er zo in slaagt altijd maar vertragingsmanoeuvres uit te voeren tot de zaak uiteindelijk verjaard is. In die zaak kreeg Marc B. zes maanden cel en een boete van 1.650 euro, alle twee effectief. Aan de burgerlijke partij moet hij 2.500 euro betalen.

Niet tijdig aangeven van faillissement

In een tweede zaak stonden Marc B. en zijn kompaan Christine T. terecht wegens het niet tijdig aangeven van het faillissement. Curator Stefaan De Rouck probeerde daarop B. te contacteren met de bedoeling onder meer een inventaris op te maken, maar dat lukte niet. Bovendien zijn er aanwijzingen dat Marc B. goederen heeft ontrokken uit het faillissement. Zeker is wel dat de man momenteel in totaal nog 1.748.439 euro aan verschillende schuldeisers moet betalen. In die zaak kreeg Marc B. nog eens zes maanden cel en een boete van 550 euro effectief. Christin T. kreeg zes maanden met uitstel en een boete van 550 euro, ook met uitstel.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier