Twaalf kusthotels krijgen centen vanuit Westtoer

Redactie KW

De hotels aan onze Belgische kust mogen niet verdwijnen. Dat vindt Westtoer dat twaalf projecten financieel zal ondersteunen.

Het aantal appartementen aan de kust neemt nog altijd zienderogen toe, maar het aantal hotels groeit niet aan, wel integendeel. Daarom startte Westtoer het project ‘Hotelinnovatie Kust’ op. Tot eind vorig jaar konden hoteliers hun aanvraag indienen om steun te krijgen vanuit Westtoer. Het kon hen ofwel de tijdelijke hulp van een innovatiecoach opleveren, of geldelijke steun. De coach staat hen bij in maximaal vier sessies en de innovatie-impuls schommelt tussen de 5.000 en de 15.000 euro.

Twaalf kusthotels uitverkoren

Een veertigtal hotels krijgen de coaches over de vloer. Het team bestaat uit Christel Cabanier, Jan Bormans, Els Lowyck, Stefaan Gheysen en Josephine Fassaert, samen vormen zij de projectjury die ook oordeelde welke twaalf hotels op centen kunnen rekenen. In De Panne zijn dat het Parkhotel en Hotel Maxim, in Koksijde Hotel Soll Cress, in Nieuwpoort de Cosmopolite, in Oostende Hotel Bero en Charmehotel ‘t Kruishof, in Blankenberge Hotel Concordia en Hotel José, in De Haan Grand Hotel Belle Vue, Hotel Rubens en Hotel Bilderdijk en in Knokke-Heist de Memlinc Palace. Runner-up is Pavillon de Zoute in Knokke-Heist.

Resultaten moeten anderen inspireren

De innovaties moeten klaar zijn tegen eind september 2015, waarna de resultaten gebundeld zullen worden als inspiratie voor andere hotelhouders.

(FJA)

Twaalf kusthotels krijgen centen vanuit Westtoer

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier