Twaalf jaar beroepsverbod voor sjoemelende restaurantuitbater uit Wielsbeke

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft een restaurantuitbater uit Wielsbeke een beroepsverbod van 12 jaar opgelegd.

De man werd bij verstek veroordeeld tot 19 maanden cel en een geldboete van 600 euro voor misdrijven tegen de faillissementswet en fiscale misdrijven. De man baatte baatte met “De Gastronoom” in Beveren-Leie en “‘t Verdict” in Deinze twee succesvolle restaurants uit. Maar toch liep het fout. In het najaar van 2012 verklaarde de Kortrijkse rechtbank van koophandel zijn overkoepelende BVBA failliet. Hiermee ging een schuldenberg van ruim 1 miljoen euro gepaard.

Geld versluisd

De 49-jarige beklaagde uit Wielsbeke zou onder meer 70 flessen wijn, een versterker, een DJ-systeem en 615 euro onterecht hebben gerecupereerd. Hij versluisde verder 270.000 euro naar zijn eigen rekening. Een deel daarvan stortte hij later op verschillende tijdstippen terug. Volgens het openbaar ministerie realiseerde de BVBA ook een zwarte omzet waardoor belastingen en btw werden ontdoken. De aanklager was bij de behandeling van de zaak vorige maand niet mals voor de beklaagde die weg bleef van de zitting.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier