Turkse broers Ugur en Süleyman Aygün twee jaar later nog steeds niet begraven

© DS
Redactie KW

Op 18 september 2010 werden de Turkse broers Ugur (32) en Süleyman (33) op klaarlichte dag en in koelen bloede in de Vuilputstraat in Meulebeke vermoord. Twee jaar later liggen de lichamen nog steeds opgebaard bij Rouwcentrum Sabbe en is het einde nog lang niet in zicht. “Ik kan me niet voorstellen hoe de familie zich moet voelen”, aldus zaakvoerder Andy Sabbe.

De uit de hand gelopen ruzie tussen de broers Aygün en Mesut en Hassan Ucar heeft twee jaar na dato hallucinante vormen aangenomen. Op zaterdag 18 september 2010 werden de broers op straat vermoord, maar twee jaar later kon de familie hen nog steeds niet begraven. Hun wens is om hen een laatste rustplaats in het dorpje Gueççi in Turkije te geven. Dat is evenwel tegen de zin van het Kortrijkse parket en de bevoegde onderzoeksrechter Allegaert, die de lijken in België wil houden, in het kader van het onderzoek. Begraven in Meulebeke of een moslimbegraafplaats kan wel, maar dat is dan weer tegen de zin van de familie.

“Ik schat 4 jaar”

Resultaat: volgende woensdag liggen de lijken exact twee jaar opgebaard bij Rouwcentrum Sabbe in Meulebeke. “Daags na hun dood zijn Ugur en Süleyman hier binnengebracht”, blikt zaakvoerder Andy Sabbe terug. “Ik heb gehoord dat het assisenproces pas drie jaar na de moordpartij van start zal gaan en reken daar dan nog een jaar bij eer alles afgewerkt is… Ik schat dat Ugur en Süleyman hier in totaal vier jaar zullen liggen. Het parket informeert me wel op gezette tijden, wat ik trouwens apprecieer. Het onderzoek zou tegen eind 2012 afgerond moeten zijn, de eigenlijk rechtszaak zal voor eind volgend jaar zijn, vrees ik.”

(PVH)

Uitgebreide reactie en reportage in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Tielt en Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier