Tunnel voor kruispunt Pannestraat en Europalaan in Veurne

Redactie KW

Om het verkeer op het kruispunt van de Pannestraat en de Europalaan in Veurne veiliger te maken, komt er ter hoogte van het Vormingsinstituut een tunnel. De Vlaamse overheid zet daarvoor 5 milioen euro op de begroting van 2011. De concrete realisatie zou gepland zijn voor 2012-2013.

Burgemeester van Veurne Jan Verfaillie voelt er veel voor om de geplande tunnel meteen door te trekken tot voorbij de spoorweg. „Vijf miljoen euro is daarvoor onvoldoende”, geeft hij toe. „Maar met dat bedrag is de aanzet voor de tunnel alvast gegeven. Het is een eerste stap.”

Jan Verfaillie heeft overigens ook nog nieuws over de doortrekking van de kusttram richting Veurne. „Op 3 december wordt een aanbestedingsprocedure opgestart om een studie te maken over de doortrekking van de kusttram naar Veurne”, aldus Jan Verfaillie. „Het lijkt mij het meest logisch dat de lijn zou worden doorgetrokken naast het militaire domein langs de baan Koksijde-Veurne. De uiteindelijke realisatie zal waarschijnlijk pas voor 2017-2018 zijn.”

Uitgebreid artikel in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 28 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier